Motorguesthouse

Chilling Motorcycle Skill Training met Chris Kusters van RinCC Motor Courses

Deze motorcursus wordt gegeven door Chris Kusters. Een ervaren RinCC instructeur die in het bezit is van de nodige (internationale) certificeringen om deze training te geven, zoals BMW Motorrad International Instructor (IIA), KNMV Gecertificeerd MotorrijInstructeur (KGI)

De groep wordt in 2 gedeeld (maximum 6 personen) en iedere groep rijdt 2 uur per dag met Chris op de weg. Vooraf gegaan door een theoretisch stuk, met een video-evaluatie achteraf. Zo heb  je op drie dagen een intensieve bergen- en bochtenopleiding die je in staat stelt je motor beter te besturen en beheersten in bergachtige omgevingen. De rest van de dagen kan je de sprookjesachtige omgeving van Domaine Barreaux verder ontdekken met je nieuwe skills. Volgens Chris is deze omgeving ideaal om alles wat je de eerste 3 dagen geleerd hebt, om te zetten in praktijk.

KTM-Training-Horizon-Motor-Reizen-61-47
IMG_4178-scaled

We starten de training met een theoretisch gedeelte, met de focus op basis bochtentechniek en een veilige plaats op de openbare weg. Op de eerste dag introduceren wij je in de mooie wereld van het bochten rijden op de motor in een inspirerende heuvelachtige omgeving. Deze dag komen vooral het rijden van vloeiende bochtlijnen, de blinde bocht en plaats op de weg aan bod.

Op de tweede dag wordt het uitdagender, krijg je meer en krappere bochten en pikken we een haarspeldje mee. De derde dag staat in het teken van rijden onder begeleiding van de de instructeur om de puntjes op de I te zetten.

Tijdens de training geven we heel veel aandacht aan kijktechniek. Dit is één van de meest belangrijke vaardigheden. Natuurlijk is er ook volledige aandacht voor je motorbeheersing in bergachtige omgevingen.

Ook let de RinCC instructeur op het volgende:

  • risicomijdend rijgedrag;
  • omgang met het overige verkeer;
  • vlotte rijstijl.

De RinCC instructeur staat altijd via het ‘oortje’ met je in contact om je tips te geven. Tijdens de rit worden er beeldopnames gemaakt die gebruikt worden tijdens de evaluatie.

Wat heb je nodig? Een geldig motorrijbewijs en een motor die technisch in goede staat is. Let even op de banden; minimaal 4 millimeter profiel bij aanvang van de training.

Inbegrepen in de prijs: Overnachting in kamer met badkamer, eten en drinken tijdens ontbijt en diner, handdoeken en heel veel plezier. De prijs wordt berekend op basis van een kamer voor 2 personen. Voor een éénpersoonskamer wordt er een supplement aangerekend.

De dag van je aankomst ben je welkom vanaf 16u, de dag van vertrek zou je kamer vrij moeten zijn om 11u.

10 tot 16 april | Chilling Motorcycle Skill Training
Maximum aantal deelnemers 12
Prijs: € 985 p.p.

18 tot 24 september | Chilling Motorcycle Skill Training
Maximum aantal deelnemers 12
Prijs: € 985 p.p.